Termeni de Utilizare

Servicii Hosting „Host4U”

Termenii de Utilizare (denumit în continuare „TERMENII”) se aplică atunci când Dumneavoastră (denumit în continuare „CLIENT”, „BENEFICIAR”, „DUMNEAVOASTRA”, „DVS”) folosiți Site-ul nostru (denumit în continuare „SITE”, „CONT CLIENT”), respectiv când Comandați oricare din serviciile furnizate sau opțiunile disponibile în oferta comercială a Host4U (denumită în continuare „Host4U”, „NOI”, „AL NOSTRU”, „FURNIZOR”, „NOSTRU”). Împreună („Host4U” și „CLIENT”) suntem denumiți „PĂRȚILE”.

Host4U este o marcă a CREATIV SOLUTIONS SRL, iar achiziționarea unui produs sau serviciu nu vă acordă nici un drept de folosință sau dispoziție asupra mărcii.

Produsele și serviciile sunt oferite doar către persoane juridice și nu se adresează persoanelor fizice.

DEFINIȚII

Dacă nu sunt definite altfel în acest document, următorii termeni sunt definiți astfel:

 • „Contract” – reprezintă termenii de furnizare a serviciilor, dar și toate politicile/condițiile publicate pe site-ul nostru în secțiunea Termeni Legali ce sunt completate de Comanda trimisă de dumneavoastră pentru achiziția serviciilor, respectiv email-urile transmise ca urmare a comenzii.
 • „Comanda” – reprezintă orice comandă de achiziție realizată de Beneficiar pentru servicii regăsite în oferta Host4U.
 • „Site”- se refera la site-ul Host4U, atât site-ul public disponibil la adresa web www.host4u.ro sau Contul de Client.
 • „Servicii” – se referă la oricare din serviciile de furnizate de Host4U.
 • „Ticket” – se referă la orice solicitare de suport transmisă prin email sau prin Contul de Client.
 • Termeni de Utilizare Acceptabilă („TUA”) a Serviciilor contractate care constituie parte integrantă din acești TERMENI.
 • Condiții Speciale pentru Servere Dedicate și VPS (virtual private server) („CSSDVPS”)
 • Condiții de Trimitere a Emailurilor („CTE”) care constituie parte integrantă din acești TERMENI.
 • Condiții de Returnare a Sumelor („CRS”) achitate care constituie parte integrantă din acești TERMENI.

Folosirea acestui site și a Serviciilor oferite implică acceptarea termenilor și condițiilor de mai jos care se aplică pentru orice tip de Serviciu oferite de către HOST4U.

Recomandăm citirea cu atenție a acestora. HOST4U își rezervă dreptul de a modifica aceste prevederi fără o altă notificare.
Informațiile furnizate trebuie să fie corecte. Optând pentru înregistrare, vă obligați să ne furnizați corect numele, adresa și alte informații utile. Puteți cere corectarea sau actualiza acestor informații în orice moment făcând login. Folosirea unor date false sau neactualizate poate duce la invalidarea contractului sau la imposibilitatea de a vă contacta.

Prin accesarea contului și utilizarea parolei personale sunteți responsabil pentru toate acțiunile care decurg din folosirea acestora. HOST4U nu poate fi făcută responsabilă pentru erorile survenite în urma neglijenței utilizatorului privind securitatea și confidentialitatea contului și parolei sale.

RESPONSABILITATEA CLIENTULUI

Clientul este responsabil pentru actualizarea informațiilor de contact din panoul de control de facturare, atunci când este necesar. Noi nu putem fi trași la răspundere pentru confuzii intervenite în comunicare că un rezultat direct al neefectuării de către client a actualizărilor necesare.

Clientul este responsabil pentru menținerea în condiții de securitate a numelui de utilizator, parolelor și a altor informații sensibile.

RĂSPUNDERE LIMITATĂ

Nu putem fi considerați responsabili pentru daune cauzate de nedisponibilitatea temporară a serverelor noastre, oricare ar fi motivul care cauzează acest lucru. Această prevedere include și daunele rezultate din deteriorarea sau pierderea datelor. Clientul este de acord să garanteze și să ne considere nevinovați în legatură cu orice pretenții, daune, incluzând, fără a se limita la acestea, daunele cauzate terților, rezultate că și consecință a utilizării serviciilor cauzatoare de daune clientului nostru.

Utilizatorul declară că înțelege și acceptă că, în orice situații în care utilizatorul va solicita daune de orice fel furnizorului, suma totală a daunelor solicitate de utilizator pentru orice motiv și care ar putea fi achitate de furnizor, nu va putea depăși în niciun mod și în niciun caz, suma totală a tarifelor (taxelor) achitate de către utilizator, furnizorului în ultimile 12 luni calendaristice.

CONDIȚII DE RETURNARE A SUMELOR („CRS”)

În calitate de client al Host4U beneficiați de o garanție necondiționată de 30 de zile. Garanția de 30 de zile se aplică tuturor serviciilor aflate în oferta curentă, excepțiile fiind listate mai jos, în primele 30 de zile de contract.

Dacă în aceasta perioadă nu sunteți mulțumit de calitatea serviciului furnizat de Host4U, puteți solicita în scris la vanzari@host4u.ro returnarea sumei achitate. Pentru urmatoarele servicii nu beneficiați de Garanția de 30 de zile:

 • Taxele pentru înregistrarea, prelungirea numelor de domeniu (nationale sau internationale) inclusiv taxe de mentenanță.
 • Taxe achitate pentru servicii opționale altele decât cele din oferta standard.
 • Taxe achitate pentru prelungirea contractelor și/sau upgradeuri.

Sumele care fac obiectul Garanției de 30 de zile sunt returnate într-un interval de maxim 30 de zile de la solicitarea dvs. Returnarea sumelor achitate se face integral.

Pentru returnarea sumelor vom folosi aceeași metodă, pe care dvs ați folosit-o pentru a face plata către Host4U.

CONDIȚII DE TRIMITERE A EMAILURILOR („CTE”)

Pentru fiecare domeniu găzduit exista o limită de 240 de email-uri ce pot fi trimise pe ora, mai exact există o limită de 4 email-uri pe minut. Dacă depășiți această limită, majoritatea email-urilor se vor returna cu o eroare de livrare. Dacă acest lucru se întâmplă va dura o perioadă până veți putea transmite din nou email-uri. rugam așteptați cel puțin o oră după incident pentru a trimite din nou email-uri.

Orice lista de email-uri mai mare decât 5,000 de adrese necesită o soluție semidedicată sau dedicată, și anume server VPS sau server dedicat.

NOTĂ: NU este posibil trimiteți email-uri în continuu astfel: 240 email-uri pe oră x 24 de ore pe zi.

Trimiterea de email-uri către orice listă mai mare de 900 de adrese de email este permisă doar în perioadele cu încărcare redusă a serverelor. Aceste perioade sunt: Sâmbăta și Duminica, iar de Luni până Vineri intre orele 01:00AM și 07:00AM.

Toate liste de email trebuie fie de tipul Double Opt-in. Asta înseamnă deținătorul adresei de email și-a exprimat explicit dorință de a primi email-uri de la dumneavoastră și a confirmat adresa respectivă de email îi aparține. Nu permitem trimiterea de email-uri către liste cumpărate sau primite. Trimiterea de email-uri către astfel de liste fi interpretata SPAM și va duce la suspendarea necondiționată a site-ului dumneavoastră spre ștergere.

Orice mesaj de nesolicitat va duce la suspendarea sau ștergerea contului respectiv. Avem toleranță zero împotrivă trimiterii de email-uri nesolicitate sau altor forme de spam.

Pe pachetele de găzduire shared nu se permite trimiterea de mass emailing, newslettere, etc.

TERMENI DE UTILIZARE ACCEPTABILĂ („TUA”)

Serviciile oferite de către Host4U vor fi utilizate numai în scopuri legale. Este interzisă transmiterea, stocarea sau publicarea unor informații ilegale. Materialele ilegale includ, însă nu se limitează la urmatoarele: materiale protejate prin drepturi de autor, materiale amenințătoare sau obscene, conținut pentru adulți sau materiale protejate de secrete de marcă sau de vreun alt statut. Membrii înregistrați se obligă să preia răspunderea de la Host4U în ceea ce privește daunele pricinuite de utilizarea serviciului.

Toate conturile sunt monitorizate pentru a urmări consumul de resurse de pe server. Dacă un cont utilizează o cantitate foarte mare de resurse de pe server, vom contacta clientul respectiv pentru a discuta în această privință. În cazul în care un cont utilizează o cantitate mult prea mare de resurse ( memorie, procesor, banda internet), contul poate fi suspendat sau scriptul dezactivat, fără informarea prealabilă, pentru a menține buna funcționare a serverului.

Publicarea sau comercializarea sau stocarea materialelor pornografice (de orice fel inclusiv infantilă) sau legate de teme sexuale sunt interzise pe toate serverele. Acesta include conținut cu referire la teme sexuale și link-urile directe către conținut pentru adulți. Aceeași legi se aplică și site-urilor care promovează activități ilegale sau conținut dăunător pentru serverele noastre sau pentru alte servere de pe Internet. La fel se interzic și publicarea unor link-uri care duc la astfel de conținuturi. Host4U își rezervă dreptul de a decide în ceea ce privește legalitatea conținutului de pe site-uri.

Nu este permis utilizarea conturilor de tip – share – ca loc de stocare sau back-up. Este permis un singur back-up realizat din interfața de tip cPanel. Vă rugăm nu faceți back-up la back-up!

Sistemele Host4U pe care rulează serviciile Host4U pot să fie monitorizate din perspectiva cerintelor legale; pentru întreținerea echipamentelor și conturilor; pentru asigurarea securității acestora; pentru verificări. În timpul monitorizării, informațiile pot să fie examinate, înregistrate, copiate fără a necesita o autorizare suplimentară. Utilizarea serviciilor Host4U constitue acordul dumneavoastră în privința monitorizării.

Prin folosirea Serviciilor contractate sunteti de acord că:

 • Nu veti transmite email-uri nesolicitate sau bulk. Nu veti folosi Serviciul pentru a va angaja în activati de Spam sau Mail Bombing;
 • Toate email-urile transmise folosind Serviciul și care vor contine mesaje comerciale sau de reclama trebuie să includa optiunea de dezabonare (opt out) pentru destinatar;
 • Nu veti realiza, atenta sau accesa fără autorizare site-urile, serverele sau conturile de gazduire ale Host4U sau ale altei parti;
 • Nu veti permite, sau accepta executia remote ale unor aplicatii, scripturi cu continut malitios folosind Serviciul contractat;
 • Nu veti falsifica semnături, nu va veti angaja în activitati de furt de identitate;
 • Nu veti rani sau cauta să raniti persoane / minori în nici o formă;
 • Nu veti găzdui sau opera servicii de streaming audio sau video;
 • Nu veti găzdui site-uri care folosesc cryptopools/contin scripturi de mining, promoveaza scheme de realizare bani prin cryptomonede, crypto exchange sau crypto airdrop;

Este interzisă utilizarea Serviciile contractate pentru a stoca site-uri, conținut, link-uri către:

 • Conținut care încalcă dreptul de proprietate intelectuală, patente, secrete de servici sau de marca dar și orice alte drepturi ale unei terte părți;
 • Promovează ura sau aduce injurii la adresa unei persoane sau grup etnic, solial, religios etc;
 • Ce conține viruși, Troieni, viermi, ramsomware, spyware, adware, scareware, fișiere corupte, sau orice alt software cu continut malitios sau programe care pot întrerupe, limita functionarea sau pot distruge orice echipament, software sau hardware;
 • Conținut ilegal sau software de tip Warez (Hacking/Phreaking);
 • Contine orice software comercial, aflat sub incidenta drepturilor de autor, distribuit liber fără costuri. Includem aici dar fără să ne limitam la fișiere Mpeg Layer 3 (MP3);
 • Conține orice fel de servere proxy servere sau orice platforma similară;
 • Conține tracker Torrent, portale Torrent sau orice platformă similară;
 • Operează sau conține orice platforma de tip peer-to-peer;
 • Includ conținut de tip adult, pornografic, obscen, hartuire sau în legatură cu abuzuri asupra copiilor;
 • Conține date personale, informații private, imagini, fotografii, conținut video sau orice material ce permite indentificarea unei persoane, incluzand copii fără acceptul lor sau dupa caz al părinților în cazul minorilor;
 • Conține orice material, date ce sunt abuzive, false, amenintatoare, hartuitoare sau defaimatoare;
 • Conținut cu știri false, mincinoase, manipulatoare;
 • Conține orice material ce promovează, sau susține activitatile violente sau de terorism.

IRC

În prezent nu este permisă legatura către IRC sau utilizarea acestuia.

CALOMNIERE

Materialele calomniatoare distribuite prin Internet pot rezulta în tragerea la răspundere a autorului.

SPAM SAU MESAJELE NESOLICITATE

Se interzice folosirea rețelei/a serviciului în scopul transmiterii unor mesaje e-mail nesolicitate, spam. Domeniul clientului nu poate apărea ca sursa de origine, intermediarul sau că adresa de răspuns în cele descrise mai sus. Această restricție se referă și la trimiterea mesajelor în masă prin conturile găzduite de serviciul de hosting. Se consideră mesaj nesolicitat în cazul în care este trimis fară a fi cerut către o listă de mesaje sau către un singur destinatar.

SCRIPTURI

Clienților li se permite utilizarea scripturilor din contul propriu și adăugarea unui număr nelimitat de scripturi. Scripturile care afectează în mod negativ performanța serverului sau integritatea rețelei pot fi dezactivate fară anunț prealabil. Sunteți singurul responsabil pentru a vă asigura că programele și scripturile instalate sau folosite în cadrul Serviciului contractat sunt securizate iar fișierele și/sau directoarele au configurate permisiunile corecte.

Nu permitem utilizarea programelor care rulează încontinuu în background. Permitem programelor să opereze în background că o extensie a site-ului web al clientului, dar nu permitem folosirea programelor special realizate pentru a opera în background.

Nu permitem rularea de scripturi prin cronuri setate la intervale mai mici de 15 minute.

Scripturile CGI pot fi utilizate de către clienții noștri, fiind o parte inclusă în serviciile oferite, dar orice script CGI realizat special pentru a afecta în mod negativ performanța serverului sau integritatea rețelei, poate fi oprit fără preaviz.

RESURSE DE SERVER

Conturile care necesită multe resurse de server (cum ar fi timp CPU, memorie sau resurse de rețea) pot fi dezactivate fară anunț prealabil și li se oferă opțiunea de a-și moderniza serviciul ori de a reduce resursele utilizate.

SECURITATE DE REȚEA

Clienților nu li se permite utilizarea rețelei în scopul de a frauda sistemul de autentificare a vreunui sistem de găzduire, a vreunei rețele sau a vreunui cont. Acesta include, însă nu se limitează la următoarele: accesarea unor date secrete, logarea la un server sau într-un cont unde clientul nu are dreptul de acces, spargerea parolelor, violarea sistemului de securitate a unor organizații. Clienților nu li se permite să interzică folosirea serviciilor terțelor părți.

BACKUPS ȘI PIERDEREA DATELOR

Utilizarea de către dumneavoastră a serviciilor Host4U este pe riscul dumneavoastră. Serviciul nostru de backup pentru conturile „Shared” se execută o dată pe săptămână, suprascrie oricare dintre copiile de rezervă anterioare efectuate, și doar o săptămână sunt păstrate. Acest serviciu este oferit gratuit. HOST4U nu este responsabil pentru fişiere şi / sau date aflate pe contul dumneavoastră. Sunteţi de acord să vă asumați întreaga responsabilitate pentru fișierele și datele transferate şi stocate pe serverele Host4U.

UTILIZAREA RESURSELOR

Nu este permis:

 •  utilizarea a mai mult de 25% din resursele sistemului pentru mai mult de 90 de secunde. Problemele pot fi cauzate de numeroase activități, cum ar fi: scripturi CGI, FTP, PHP, HTTP, etc
 •  rularea nesupravegheată, independentă, a unor procese pe server, în orice moment de timp. Aici intră orice fel de aplicații daemon, cum ar fi IRCD
 •  rularea oricărui tip de aplicație de indexare sau navigare (inclusiv Google Cash / ADSPY) pe servere partajate.
 •  rularea oricăror aplicații care utilizează o rețea IRC (Internet Relay Chat)
 • rularea oricăror aplicații de tip bit-torrent, tracker sau client. Puteţi avea link-uri către torrent legali, dar aceștia nu se pot găzdui sau stoca pe serverele noastre.
 • participarea în orice fel de activităţi file-sharing/peer-to-peer.
 •  rularea oricărui tip de servere de jocuri, cum ar fi Counter-Strike, half-life, battlefield1942, etc.
 •  rularea de scripturi din cron la intervale mai mic de 15 minute.
 • rularea oricăror interogări MySQL pentru mai mult de 15 secunde. Tabele MySQL ar trebui să fie indexate în mod corespunzător.
 • includerea de fișiere prin URL. Când se foloseşte metoda PHP include, inclusiv pentru un fişier local, includeți fişierul local, în locul URL-ul.
 • pentru a menține gradul de utilizare scăzut, nu forţaţi html să se ocupe de cod server-side (cum ar fi php şi shtml).

SPAȚIU STOCARE

Fiecare cont are asociat o limită maximă care reprezintă spațiul de stocare. Acest spațiu va fi utilizat în vederea realizării și rulării aplicațiilor dumneavoastră, dar nu va fi utilizat pentru a stoca diverse materiale care nu au directă legătură cu aplicațiile dumneavastră web. În cazul stocării a unor fișiere de dimensiuni mari este posibil să se emită din partea Host4U o recomandare în vederea înlăturării acestora. În cazul în care frecvent se creează/șterg un număr mare de fișiere (sute, sau mii) se va propune contul spre suspendare dacă acest tip de activitate nu încetează, sau contul se va suspenda imediat dacă activitatea violează performanțele sistemului. În cazul în care numărul de fișiere depășește 50.000, contul se va suspenda de la back-up.

Pachetele de găzduire web și reseller nu pot găzdui fișiere cu o mărime mai mare de 500 MB, inclusiv fișiere log; nu pot fi folosite pentru servicii de streaming radio, video, pentru file sharing, imagine sharing, servicii de găzduire gratuită, WordPress MU.

REFUZAREA PRESTAȚIEI

HOST4U își rezervă dreptul de a refuza prestația. Violarea regulilor stabilite de către HOST4U poate duce la tragerea la răspundere a persoanelor în cauza, la suspendarea sau la eventuala terminare a contului. Conturile dezactivate din cauza unor acțiuni ilegale sau care încalcă prevederile contractului nu se vor mai activa.

CONDIȚII SPECIALE PENTRU SERVERE DEDICATE ȘI VPS (VIRTUAL PRIVATE SERVER)

Serverele sunt oferite fară management, clientul este responsabil pentru administrarea serverului propriu.Serverele sunt oferite fară management, clientul este responsabil pentru administrarea serverului propriu.

Serverele VPS sau dedicate oferă uplink până la 1Gbps însă lățimea de bandă alocată este  pentru o utilizare rezonabilă de până la 5 TB luna, pentru depășirea traficului de 5TB / luna se vor putea achiziona pachete de trafic adițional la un cost de 60 euro / 100Mbps garantat. În cazul în care nu se upgradeaza lățimea de bandă și consumul este constant peste 100Mbps, serverul va fi limitat permanent la un nivel de banda de maxim 50 Mbps.

Clientul are responsabilitatea pentru:

 • Efectuarea de back-up pentru datele existente pe VPS, HOST4U nu oferă servicii de backup pentru servere și nici o garanție privind integritatea datelor existente pe server.
 • Este realizat un backup de tip „snapshoot” o dată la 24 ore și suprascrie backup anterior.
 • Transferul de conținut de pe un alt VPS/Server pe noul VPS achiztionat.
 • Achiziționarea și instalarea licențelor pentru soft-urile folosite pe VPS. La activarea VPS-ului este pus la dispoziție sistemul de operare, care poate fi selectat din lista prezentă în momentul în care serverul virtual va fi configurat de către client.
 • În cazul nefuncționalitatii serviciului de VPS, din motive ce țin de serverul VPS respectiv (sistemul de operare, soft-uri folosite, script-uri, update-uri la soft-uri, etc.) clientul este direct răspunzător de remedierea situației generate, folosind tool-urile puse la dispoziție (acces ssh, rescue mode, consola, restore pe baza unui backup disponibil, rebuild la un sistem de operare din lista disponibilă, etc.).

Serviciile din această categorie sunt destinate în exclusivitate activităților legitime și legale (găzduire websites, email, aplicații etc) și se supun TERMENILOR din prezentul document. Exemplu: este interzisă folosirea serviciului pentru găzduirea de servere de jocuri de orice tip, aplicații mirc, etc; în cazul în care aveți neclarități cuprivire la ce urmează să găzduiți pe serverul VPS, este mai bine să ne consultați înainte de a comanda acesta categorie de servicii.

Serviciul va fi suspendat fară notificare în cazul în care de pe serverele din această categorie este inițiată orice formă de atac informatic, în particular atacuri de tip flood.

Serviciul va fi suspendat fără notificare în cazul în care serverele din această categorie primesc atacuri informatice de tip flood; aprecierea noastră este că dacă serverul a fost ținta unui asemenea atac, motivul atacului este legat de aplicațiile rulate, care contravin prezentului contract.

UPTIME

Serviciul oferit de Host4U garantează un uptime mediu al serverelor de 99.9 % .

Sunt excepții următoarele:

 • Situații de forță majoră, în care noi nu putem avea nici o influență, cum ar fi: războaie, calamități naturale, indisponibilitatea / întreruperea comunicațiilor, foc, viruși, hackeri, nefuncționarea corectă a unui software oferit de altă sursă ( scripturi gratuite, software de comerț electronic sau procesator de plăți online), flood, cutremure, embargouri, acțiuni ale autorităților legale.
 •  Lucrări de întreținere anunțate sau în situații critice, upgrade-uri ale serverelor.
 • Domain name system (DNS), probleme care nu pot fi controlate de host4u.ro.
 • Probleme de acces ale clientului cu FTP, POP, IMAP sau SMTP.

RENUNȚARE

HOST4U SRL neagă responsabilitatea daunelor suferite de către compania clientului. HOST4U se obligă să nu acorde garanții de orice tip, exprimate prin serviciile oferite. Acest lucru include: pierderile de date datorate unor întârzierii sau sistări a serviciilor noastre. HOST4U își rezervă dreptul de aduce schimbări la prezenții termeni fară înștiințare prealabilă. Nerespectarea prezenților termeni poate duce la dezactivarea contului de utilizator.

SUPORT TEHNIC

Fiecare client de găzduire shared / reseller sau client care a cumpărat un domeniu sau certificat SSL beneficiază de suport tehnic gratuit.

Următoarele servicii nu au inclus standard suport tehnic : serverele VPS fără management și serverele dedicate care nu au un plan de asistență tehnic. Host4U pune la dispoziția clienților care achizionează aceste pachete de servicii și planuri de asistență tehnică la un cost suplimentar conform ofertei prezente pe pagina fiecărui serviciu.

Suportul tehnic pentru migrarea serviciilor, indiferent că este inclus sau plătit, este asigurat exclusiv în zilele lucrătoare, de Luni până Vineri inclusiv. În zilele de weekend, Sâmbăta și Duminica, sărbători legale nu se efectuează migrări de conturi.

DISPOZIȚII FINALE

Clienții HOST4U sunt obligați să respecte legile referitoare la comunicarea datelor. Încălcarea acestor legi vor fi considerate ca fiind acțiuni ilicite conform și prezenților termeni. În concluzie, clienții vor fi de acord să nu transfere responsabilitatea referitoare la daunele suferite. În cazul în care HOST4U este trimis în judecată pentru activitățile ilicite ale clienților săi, clienții în discuție se obligă să despăgubească HOST4U și să acopere costurile de judecată și eventualele sancțiuni.

Nerespectarea prezenților termeni poate duce la dezactivarea contului de utilizator fără o înștiințare în prealabil. Neplata facturii de reînnoire a Servicilor până la data scadentă va duce la oprirea și ștergerea datelor. Toate datele stocate și backup-urile existente urmând să fie șterse definitv în 15 zile calendaristice, fără posibilitate de recuperare; orice prelungire a acestui termen este la discreția noastră.

Comandarea unui pachet de hosting înseamnă acceptul dvs. față de acești termeni.

Folosim cookie-uri pentru a ne asigura că vă oferim cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close